Smajl (Arif) Hajdaraj

1951 - 2002

Ish-komandat i UÇK-së për Rugovë

12 vjet pa më të dashurin tonë

Ti ishe krenaria e familjes Hajdaraj dhe krenaria e Kosovës.
I përjetshëm qoftë kujtimi për Ty.
Me mall të kujtojnë: vëllezërit Ademi dhe Fazlia, nëna Hyra, motrat Hakja e Fatimja si dhe nipi Besniku.

Valon (Sadri) Hajdari

08.09.1990 - 31.01.2010

Sot me 31.01.2014 u bënë 4 vite pa të dashurin Djalin tonë Valonin ...

Kaluan gjithë festat e fundvitit, e erdhi edhe dita kur të mbuluam me dhe, djali ynë i paharruar përjetë, VALONI ynë. Nga ajo ditë qielli e dielli, hëna e yjet nuk shkëlqejnë ma për ne. Kemi humb buzëqeshjet e dëfrimet pa TY. O engjëlli ynë, prehu në qetësi sepse ne të deshëm shumë, të duam dhe do të duam sa të jemi në këtë jetë të zbrazët pa TY.
Me plot mall e lot në sy të Përkujton Mami MIRJA dhe Babi SADRIJA e vëllai yt VALDETI.

Fane R. Idrizaj

-

Përkujtim për nënën Fan që vdiq pikërisht me 13 janar 2014 në ora 7.00 të mëngjesit

Nga Strellci i Epërm

Në këtë përkujtim marrin pjesë dhëndri Ramë Shala me djemtë Selimin, Skenderin, Idrizin, Naimin, Dritonin, Rexhepin dhe çika e nënës Fan, Kumrija, rejat e mija, vajzat e mija, do të thotë Leunora me burrin Arben Krasniqin, Leudiana me bashkëshortin Beqir Ramosen; Vlora me bashkëshortin Behar Muja; Shqiponja me bashkëshortin Liridon Sopjani, Englentina me bashkëshortin Liridon Demalijajn.

Nëna Fan njëqindvjeçare! Kjo ka qenë nëna e të gjitha nënave. Ka qenë shumë bujare dhe shumë e mençur. Ajo kurrë nuk ka dit të flas keq, por ka ditur vetëm të flas mirë, të këshilloj mirë, ka ditur të bisedoj me fëmijë, ka ditur të bisedoj me burra, ka ditur të bisedoj me gra, ka ditur ti këshilloj njerëzit në rrugë të drejtë, ka ditur që të mos bëhet nervoz kurrë. Ka qenë shumë e qetë. Për këtë grua mund të shkruhen vargje. Nuk kemi mundësi prej emocioneve të shkruajmë më shumë. Vetëm i qoftë i lehtë dheu i Kosovës. E bekoftë Zoti atë dhe të gjithë neve që jemi në mërgim në Gjermani dhe Belgjikë. Në këtë përkujtim merr pjesë edhe reja e nënës Fan Buqja dhe nipi Besarti.

E përkujton Ramë Shala, dhëndri dhe vajza Kumrije Shala.

Ganimete (Hazir) Qorrolli

-

Sot më 31 janar u bënë 4 vite pa të dashurën motrën time

Motra ime e dashur sot u bënë 4 vite si 2 shekuj për mua. Dhimbja dhe malli për ty çdo ditë më shtohen në zemrën time. Çdo ditë është fytyra jote, zëri yt me mua. Po të kam jetë edhe 100 vjet ti do të jesh në zemrën time.

E kujton me mall motra Qefserja, vëllezërit: Mustafa, Enveri, Besniku dhe familja e ngushtë Qorrolli.

Pashk Preka

-

Sot më 30.01.2014 u bënë 9 vjet nga vdekja e bashkëshortit dhe babit tonë të dashur

Dora fillon të më dridhet kur mendoj se përsëri do të shkruaj kujtimin për ty. Erdhi janari. Janari i zi me plot mall dhe vuajtje për ty, kësaj rruge dot’ fundin nuk ia gjej, zemra më dhemb e syri më loton, është shumë vështirë të pajtohemi me vdekjen mizore që të ndau në mesin e viteve më të bukura të jetës sate.

Të përkujton me mall dhe lot në sy gjatë gjithë jetës: Bashkëshortja Martja dhe vajza Dafina nga Luzerni i Zvicrës.

Jakup Lami

(1945 - 1990)

Sot më 30.01.2014 u bënë 24 vjet pikëllimi që kur të rrëmbeu vdekja dhe te ndau nga gjiri familjar

Vështirë e patëm të jetojmë pa ty, pa kujdesin prindëror, por edukimi dhe dashuria që patëm për ty na shtyri ta ndjekim rrugën tënde.
Me respekt e përkujtojnë: bashkëshortja Fetia, djemtë: Jetoni me nusen Nexhmien me fëmijët Qëndresa, Fitorja, Fikajeti, Qëndrimi nga Gjermania, Besimi me bashkëshorte, Lirimi me nusen Shpresën dhe Jakupi me Elentinen, vajzat Drita e Valbona dhe mbarë familja Lami nga Gjermania.

Shkumbin (Ismet) Gjikokaj

23.08.1969 - 30.01.2009

Bir i dashur, sot u mbushën 5 vjet që kujtimet na mbetën të freskëta, por zemra na mbeti e thyer përgjithmonë.
Ikja jote për në rrugë të pakthim na ka ndryshuar jetën krejtësisht. Më ka marr malli Shumë Bini-i Mames,
të përqafoj dhe të flas me ty, fotografinë tënde e mbaj në dorë, e shikoj ngadalë dhe nuk gjej fjalë, dhe filloj të qaj
se më mbyti malli, bir im!
Nuk ka fjalë që përshkruan vuajtjet tona dhe nuk ka mendim që na qetëson shpirtrat, gjithmonë mbetesh i pa harruar,
të kujtojnë me mall të thellë: Nëna Mevlydja, vëllezërit Shabani me Familjen, Ardijani me Familjen, bashkëshortja Senaveri,
fëmijët Sytrimi, Miloti, Lavdimi, Melisa, Adisa, Axha Brahimi me Bashkëshorten, dhe Halla Mejremi me Familjen.

Kaje (Shala) Krasniqi

-

Sot më 29.01.2014 bëhen 3 vjet pa nënën tonë të dashur

Në shtëpinë tonë gjithmonë e ndjejmë mungesën twnde, e dashura NËNË.
Zbrazëtia që ke lënë në zemrat tona, nuk do të plotësohet kurrë.
Do të kujtojmë prore, dashurinë, sinqeritetin dhe urtësinë tënde NËNA jonë e dashur.
E kujton: vajza Zelfije Qorraj me motrat: Gjylshahin, Dykën dhe Zizën, vëllezërit: Muratin dhe Tahirin, kunatat: Holën, Vahiden, Lulën dhe Arlinden, nipin Dukagjinin dhe mbesën Antigonën si dhe mbarë familja e gjerë Krasniqi nga Barani i Pejës.

Bajram (Rrahmon) Jerliu

(10.02.1943 - 27.01.2008)

Janari i ftohtë rikthen dhimbjen e madhe në familjen tonë. Dhembja nuk shprehet me fjalë e as me lot, ajo gjendet thellë në zemrat tona. Veprat e tua të larta janë mburrja dhe krenaria jonë.

E kujtojmë me mall: bashkëshortja Feridja, djemtë Flamuri, Fitimi e Trimi, vajza Arjeta, dhëndri Ardiani, rejat Arjeta e Mirveti, si dhe nipat Altini, Beni, Biti, Bajrami e Aroni i vogël.

Emin (Bajram) Kelmendi

27.4.1949 - 20.1.2014

Sot bëhen 7 ditë nga vdekja e më të dashurit tonë. Janë të pakta fjalët dhe lotët të përshkruajmë dhembjen qe kemi për Ty. Ishe dhe do të mbetesh krenaria e familjes sonë.
Me mall të kujtojnë: vëllai Enveri me bashkëshorten Gjylshahen dhe me fëmijët Adriatiku, Argjendi, Suzana, Njomëza, reja Mimoza, dhe dhëndurët Sadiku, Astriti, nipat dhe mbesat nga Gjermania, Peja dhe Dubova e Madhe.

Haki (Ramë) Balaj

(1956 - 2013)

Sot me rastin e njëvjetorit të vdekjes. Haki linde prej një gurre fort të kulluar shqiptare, tërë jetën ia kushtove drejtësisë së popullit shqiptar të atdheut tënd Kosovës dhe vdiqe me fjalën e fundit, “O zot ndihmoje Kosovën dhe popullin e saj”.
Me mall të pashuar të përkujtojnë: motra Hatixhja, dhëndri Hakiu, mbesat: Fatlumja dhe Teuta, nipat: Faiku dhe Azemi nga Strellci i ulët i Deçanit.

Bajram Ymer Jaha

1931 - 2008

Babaj Bokes

Sot me 28 janar mbushen 6 vite pa Baban, Gjyshin tonë të dashur. Sa rënd qenka të shkruhet përkujtimi për ty baba. Sa shumë fjalë kemi për të shkruar dhe prapë s`do të mjaftojnë. Jemi krenar që të patëm dhe gjithmonë do të jesh në zemrat tona.
Të përkujtojnë bashkëshortja Nurija me djemtë dhe vajzat, nipat dhe mbesat. Motra Gjylshahi dhe mbarë familja Jaha nga Zvicra dhe Kosova.

Haki Ramë Balaj

04.09.1956 - 28.01.2013

Me 28.01.2014 bëhet 1 vit që u nda prej nesh Vëllai, mixha jonë i dashur Haki Balaj. Duke na lënë të pikëlluar dhe të tronditur thellë shpirtërisht. Fjalët janë të pakta për të përshkruar humbjen tënde i dashuri vëlla ishe dhe do të mbetesh përgjithmonë krenaria e jonë.
Të përkujton me mall vëllai Ademi me familje nga Zvicra.

Adem (Niman) Hakaj

28.06.1939 - 27.01.2008

Sot me 27.01.2014 u mbushen 6 vjet pa ty Babai im i dashur

Koha dhe vitet kalojnë shpejt, por malli dhe dhembja për ty po mbesin gjithmonë në familjen tonë. Çdo janar vjen me borë dhe acar, por edhe me mërzinë dhe mungesën që kam për ty. Do të doja të të kem afër, të përqafoj, të bisedoj e ti dëgjoj këshillat tua, e jo të lotoj e të shkruaj përkujtim për ty.
Më mungon shumë në çdo moment të jetës sime, o Babai im i shenjtë.
Të, përkujtojnë me shumë dhembje e shumë mall Vajza Fetnete (Leta) dhëndri Agimin Nipi Arbri e Mbesat Aurela dhe Tiara e vogël nga Austrija.

Kumrije (Iberdemaj) Dreshaj

1954 - 2010

Sot, me 27 janar 2014 bëhen katër vite pa Ty nënë e dashur

Jetojmë me dhembje e mall të pashuar për Ty.
Gjithmonë do të mbetesh në mendjet dhe në zemrat tona.
Me mall të kujtojnë: bashkëshorti REXHEPI, djemtë VALDETI, VELI, vajzat VALDETJA, VLORA, VIOLETA, reja BURBUQJA, nipat dhe mbesat.

Rahime (Sadik) Berisha

(12.02.1956 - 25.01.2010)

Me 25 janar 2014 u bënë katër vjet nga vdekja e më të dashurës tonë

U bënë 4 vjet që vdekja të ndau nga jeta, por jo nga ne.
Çdo herë e më vështirë të gjejmë fjalë për të shprehur mallin, dhembjen, zbrazëtinë dhe mungesën me të cilën jetojmë. Vdekja e shuan jetën, por nuk e shuan mallin. Vështirë qenka të shkruhet kujtimi për ty. Dashuria ngrohtësia dhe prania jote do të na mungojë tërë jetën.
Të përkujtojnë me mall: bashkëshorti, Aliu, djemtë: Jetoni dhe Dritoni, vajzat: Anita dhe Leutrime, rejat: Ibadete dhe Suzana, nipat: Fisi, Joni, dhe Deoni.

Zejnije Hajrullahu-Krasniqi

28.09.1958 - 26.01.2013

U bë 1vit sa 1 shekull pa ty

Çdo kund, si engjëll ike u largove, zemrat tona na i more. Të shikojmë në fotografi po mallin sun e heqim, sa herë çohem prej gjumi mllefin sun e heqi, na mungon shumë oj nana jonë, e në zemrat tona do të jesh gjithmonë. Pas shumë muajve, 1 vit u bën që ty fytyrën s’ta pam, ende s’të kem harruar, e as s’do të harrojmë. I lutemi Zotit që të na bëj shumë të fortë.

Me dhimbje, pikëllim dhe mall të pashuar, të përkujtojnë: Bashkëshorti, Djemtë, Vajzat, Nuset, Mbesat dhe Nipat.