Rexhep (Musë) Mazrekaj

(17.1.1958 - 3.6.1998)

Sot, më 3.6.2013, bëhen 15 vjet pa bashkëshortin tim.

Ishe udhërrëfyes se si duhet të jetohet njerëzisht kjo jetë. Ti jeton me ne e ne jetojmë me kujtimet e tua. Gjaku yt ndriçoi rrugën e lirisë. Krenohemi që të patëm themeltar të lirisë.
E kujtojnë: bashkëshortja Zelfia, fëmijët Mentori, Tahiri, Fatlinda e Fishiri dhe nipat Rexhepi, Albioni e Ledioni.

Shefqet Isufi

13.5.1944 - 30.4.1999

Sot më 30 prill të vitit 2012 bëhen 13 vite që babai, profesori dhe dëshmori ynë besnik i kombit dha jetën për liri. Vendosshmëria jote tregoj që kurrë trojet tona nuk duhet të lëshohen dhe atëdheu ynë duhet të mbrohet nga armiku. Kontributin, punën dhe djersën që dhe për familjen dhe kombin tonë do të jenë gjithmonë shembull për gjeneratat e ardhshme. Me moralin dhe virtytet që ti kishe na bën që gjithmonë të ndihemi krenar përkundër mungesës së madhe që ndiejm për ty. Të kujtojmë më mall e gjithë familja dhe farefisi, dhe do të mbetesh gjithmonë i pavdekshëm në zemrat tona.
Të kujtojmë me mall bashkëshortja, djemt, vajza, mbesat dhe nipërit si dhe gjithë farefisi nga Kosova,Suedia dhe Gjermania

Skënder Smaka

(1946 - 2006)

Sot, më 29.4.2012, bëhen 6 vjet pa babin tim të dashur dhe të paharruar kurrë
Vitet po kalojnë e ne nuk mund të pajtohemi që ti nuk gjendesh më në mesin tonë. Nuk ka fjalë që mund ta përshkruaj dhimbjen që e ndiej për ty. Jemi krenarë që të patëm aq të dashur për të gjithë.
E kujton me mall e lot në sy vajza Drita nga Gjermania dhe Kosova.

Mhill Balaj

23.09.1952 - 28.04.1999

Më 28 prill, u mbushen plot 13 vjet që të vranë dhe masakruan barbarët. Vëlla i dashur gjysmën e jetës time, bashkë kemi qenë binjakë. Nga mendja ime nuk mund të të largojë asnjë moment:


Ti ishe i vendosur për të mos i lëshuar kurrë trojet e të parëve, aty ku mbrohet pragu i shtëpisë, por dora gjakatare e shoi jetën tënde dhe ju ndau nga kjo tokë që e deshe më shumë se jetën tënde. Por, dhashtë Zoti që gjaku yt dhe i të gjithë të rënëve ta gëzojnë këtë Pavarësi. Krenohemi që ju patëm. Ju kujtojmë përgjithmonë me mall e lot në sy:
Bashkëshortja Roza, djali Kastrioti me familje; vajzat Anita, Bergita, Eronika, Klaudia dhe Astrita; vëllezërit Pjetri me familje, Marku me familje; motrat Veronika me familje; Sonja me familje; Mërgimi dhe Mentori si dhe mbarë familja Balaj.

Prof. Rexhep(Smajl) Hysenaj

20.3.1955 - 19.4.2012

7 ditë pa më të dashurin tonë
Sa shpejt na ike o REXHEP. Gjithçka që lind edhe vdes, por jo edhe njerëzit si Ti. Rinia jote në fushën e nderit ishte madhështore, këtë kanë ditur ta bëjnë vetëm burrat e mëdhenj. Le pas fjalën e ëmbël, kujtimin e freskët, punë të mëdha. Shpirti Yt është i pavdekshëm.
Ideali Yt ishte liria dhe pavarësia Kosovës. Në shkollë shpërndaje rreze dije, rrite e drite
Mburremi që të patëm të tillë.
Me mall të pashuar: babai SMAJLI, vëllezërit AVDIU, ISA, MUHARREMI dhe RAMIZI, motra RABA, bashkëshortja FATIMJA, djemtë REALI e JETMIRI, vajzat SARANDA e URATA, si dhe mbarë familja HYSENAJ nga Shkreli i Rugovës, Belgjika, Gjermania, Zvicra dhe nga Amerika.

Fatime (Zejnullah) Durmishi

19.4.1935 - 24.4.2006

Sot me 24.04.2012 bëhen 6 Vite pa Ty.

Fjalët tuaja, këshillat, Bujaria dhe dashuria që kishe për ne na bëjne sot e gjithmon krenar që patëm nje Grua, Nenë, Vjehërr e Gjyshe si Ti.
Jetojm me kujtime e mallë për Ty.

Familja Durmishi nga Gjermania, Zvicra dhe Podujeva

Ismet Rraci

(18.9.1948 - 24.4.2001)

11 vjet pa bashkëshortin dhe babën
Jetove e punove si tribun popullor, edhe vdekja për fat të keq të mori si të tillë. Prita e të pabesëve ta ndali hovin si mjaft burrave tjerë të kombit.
Të kujtojnë: bashkëshortja Xhemilja, djemtë me nuset dhe mbesa e vogël Erza.

Nazmi Qerim Pacolli

1947 - 1999

Sa here qe atdheu do e festoj Lirine ti do te ngritesh ne rreze i lare ne do te jemi perjetsisht te vdekur e ti do te jesh perjetsisht i gjalle

Haki (Xhavit) Bunjaku

(25.03.1968 - 23.04.1999)

Sot po bëhen 13 vjet pa ty i dashuri jonë Haki.
Ike në ditët e freskëta të pranverës për të na lënë përgjithmonë; por jo edhe nga zemrat tona.
I dashur bir, bashkëshort, baba, vëlla çdo ditë, çdo vit që po kalon, në mesin tonë po mungon buzëqeshja jote, fjalët e tua që gjithmonë e sillnin harenë e lumturinë në fytyrat tona.
Jeta po kalon,por kujtimi për ty i dashuri jonë kurrë nuk zbehet, mungesa, dhimbja për ty gjithmonë po shtohet.
Edhe pse ti ike e na le pa një përqafimtë fundit e pa një lamtumir, edhe pse nuk je nëmesin tonë fizikisht;
Veprat, fjalët dhe dashuria e jote e madhe gjithmonë do të kujtohet nga njerëzit e tu më të dashur.
Të përkujtojnë me dhimbje e mall më të dashurit e tu: Babai Xhavitime nënën Elmazen;
Bashkëshortja: Sevdija me djemtë: Albertin, Astritin si dhe rejën Albulenën;
Vëllezërit: Samiame bashkëshorten Xhemilen dhe fëmijët Luldriten, Labinotën, Erzën, Enean dhe Erosin; Amirime bashkëshorten Xhevahiren dhe fëmijët Albanin, Albinin; Besimi me bashkëshorten Fatmiren dhe fëmijët Eduartin, Londrinin;
Motrat: Hanumshahi,Mihrija dhe Mevlidja; Dhëndurët: Ruzhdija, Imrushi, Fatmiri;
Nipat: Nehatime nusen Mirjetën, Loridi, Endriti, Erioni; si dhe: Mbesat: Adelina, Shyretja, Albina, Valbona dhe Elvira.
Të përkujtojnë e gjithë familja BUNJAKU nga Gjilani dhe Zvicra.

Selmon B. Lokaj _ Imer I. Lokaj

1950_1998 - 1970_1998

Me 23 prill u bënë 14 vjet nga rënia e juaj heroike në Koshare
Me 23 prill u mbushën plot 14 vjet mungesë e më të dashurve tonë.
Ishit dhe do të mbeteni të paharrueshëm.
Ju kujtojmë me dhimbje dhe mall, O bir e Vëlla. Morali juaj dhe virtytet që i kishit ju janë vlerat më të larta njerëzore. Prandaj jemi krenar që ju patëm. I lehtë ju qoftë dheu i Kosovës së Pavarur.
Ju përkujtojmë me mall të pashuar familja Lokaj nga Siegeni i Gjermanisë dhe nga familja e Imer Isufit nga Sllupi i Deçanit.

Sali Sadik Morina

-

Më 23 prill u bë një vit pa babain e gjyshin tonë
Baba Sali as sot, as nesër dhe as kurrë s’mund të pajtohemi se ti nuk je më në mesin tonë. Vdekja të ndau nga kjo botë, por në zemrat tona do të jesh gjithmonë i pavdekshëm. Ishe bylbyli i këngës folklorike, ku gjeneratave të shumta ua ëmbëlsove zemrat me zërin dhe këngët e bukura që i këndove në shumë vite në odat shqiptare.
Plagën e parë në zemër e more, kur humbe djalin në moshën më të mirë, bacin Idriz, por qëndrove krenar dhe këngën nuk e ndale për hir të popullit shqiptar.
Të përkujtojnë me mall djemtë: Dema Sadiku; vajzat Fata dhe Aza; rejat Hyra, Besa dhe Hatmani; nipat Avnia, Nazmia, Megjidi, Labinoti, Kastrioti, Elioti si dhe mbesat dhe mbarë familja Morina nga Payerni i Zvicrës dhe Baica e Istogut.

Kreshnik B. Rama

03.09.1986 - 22.04.2007

Dhembja nuk shprehet dot as me fjalë, as me lot nipi ynë, sepse është diku thellë në brendësinë e shpirtrave dhe zemrave tona. Në thellësinë e zemrave tona për 5 vjet pa Ty, është krijuar një zbrazëtirë që do të na Përcjellë gjithë jetën. Malli është i rëndë, dhembja e fortë, e kujtimi i gjallë për Ty.
E kujtojmë me mall të pa shuar: Axha Smajl me bashkëshorten Fatimen dhe vajzën Blerina, Behari, Besarti, me bashkëshorten Nora.

Kreshnik B. Rama

03.09.1986 - 22.04.2007

Ndonëse nuk je në mesin tonë, e ndejmë praninë tënde në thellësi të shpirtit. Aty le pas dashurinë tënde, e cila rritet çdo ditë bashkë me ne!
Mbi të gjitha është malli për ty ai që rritet O Kreshnik Rama dhe lotët asnjëherë edhe pse u bënë 5 vjet nuk ndalen dot!
Sot, pranë varrit tënd të sjellim lule duke thënë në heshtje na mungon Shumë, e ndjej se bota do të ishte më e mirë me Ty dhe jeta jonë do të ishte më e lumtur me Ty, edhe pranvera do të sillte më shumë ngrohtësi me Ty. Por, ja që nuk je më dhe asgjë nuk është e njëjtë pa Ty. S'do të thotë se na ke braktisur, por vetëm se ke zgjedhur qiellin për të na mbrojtur nga lart!
Me shumë mall të kujtojnë Axha Agim me bashkëshorten Hatmonin, Fatlindi dhe Florenti me bashkëshorten Besjanën.

Kreshnik B. Rama

03.09.1986 - 22.04.2007

Koha ecën ngadalë e ne i numërojmë orët, ditët, muajt e vitet, por Malli dhe dhembja për Ty Nik i hallës gjithnjë vetëm sa po shtohet. Vështirë qenka pa ty, se ende nuk e kem pranuar realitetin, që ti nuk do të jesh ma në mesin tonë. Prandaj, qenka vështirë të shkruajmë për Ty. Por, ti mbetesh përgjithmonë në zemrat tona.
Të përkujtojmë me mall: Halla Ajne me bashkëshortin Isën, fëmijët: Merita, Minirja, Fana, Filloreta, Bledari, Blerta dhe Besforti nga Gjakova dhe Zvicra.

Kreshnik B. Rama

03.09.1986 - 22.04.2007

Dhembja nuk shprehet dot as me fjalë, as me lot nipi ynë, sepse është diku thellë në brendësinë e shpirtrave dhe zemrave tona. Në thellësinë e zemrave tona për 5 vjet pa Ty, është krijuar një zbrazëtirë që do të na Përcjellë gjithë jetën. Malli është i rëndë, dhembja e fortë, e kujtimi i gjallë për Ty.
E kujtojmë me mall të pa shuar: Axha Smajl me bashkëshorten Fatimen dhe vajzën Blerina, Behari, Besarti, me bashkëshorten Nora.

Gjergj Krasniqi

Dëshmori i kombit -

13 vjet nga ndarja e më të dashurit tonë, Dajës Gjergj

Është shumë e vështirë kur vjen përvjetori i 22 prillit të shkruaj përkujtimin për ty, o Daja Gjergj! Edhe pse kaluan 13 vjet nga ndarja e më të dashurit tonë Dajës Gjergj, dhimbja dhe kujtimi për ty mbesin të njëjta, nuk shuhen, por vetëm sa vijnë e shtohen.
Krenohemi që të patëm dhe do të mbetesh përherë në mendjet dhe zemrat tona.
I lehtë të qoftë dheu që rëndon mbi varrin tënd!
Të përkujton me mall Nipashi Vitor Berisha me bashkëshorten Manen me familje nga Gjermania.

Shaban Cukaj

13.1.1937 - 22.10.2011

U bënë 6 muaj pa më të dashurin tonë
Qenka vështirë të shkruhet kujtimi për ty. Dhembja nuk shprehet me fjalë, as me lot, ajo gjendet thellë në zemrat tona, aty ku t’i qëndron përherë.
Të kujtojnë me mall djemtë, NEXHATI dhe LIRIDONI me familje; dhe vajzat NEXHMIJA, ARBNORJA, LENDITA, LEONORA dhe TEUTA.